Wie zijn wij

Hallo daar!

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de groepspagina van groep 8. Hier vind je informatie en nog veel meer interessante dingen over onze groep. Ook worden hier regelmatig foto's toegevoegd.

Lokaal

We beginnen het schooljaar op het lesplein. We hopen op korte termijn te kunnen verhuizen naar het lokaal naast ons dat nog gebouwd gaat worden. Houd hierover het belletje in de gaten.

Vakken

Dit jaar gaan we verder waar we aan het einde van groep 7 gebleven zijn. Dit jaar oefenen we met rekenen zoal aan de getalstructuur (afronden getallen, miljoenen en miljarden), het metriek stelsel (oppervlakte en inhoud), kommagetallen, breuken en procenten (0,50 | 1/2 | 50%) en het handig rekenen. Taal en spelling zal vooral bestaan uit het ontleden van zinnen (persoonsvorm, onderwerp etc.) maar ook uit werkwoordspelling ('t kofschip). Hiernaast zullen er ook verschillende stelopdrachten worden aangeboden. Voor begrijpend lezen gebruiken we twee methodes: Blits (studievaardigheden) en Nieuwsbegrip (het verwerken van een tekst). Tot slot hebben we natuurlijk ook nog de workshops van 4x wijzer.

Gym

Op dinsdag en vrijdag hebben we gym. Dinsdag om 9:15 en vrijdag om 13:30 (kinderen kunnen na gym direct naar huis).

De leerkachten

De groep heeft twee leerkrachten: Ben Posthumus (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend) en Simone Engelen (vrijdagmiddag).

Belangrijke momenten

Natuurlijk zijn er ook momenten om naar uit te kijken in het aankomende jaar zoals Sinterklaas, Kerst, de Cito-toets, het praktijk-verkeersexamen en natuurlijk het afscheid van groep 8. Houd de schoolkalender in de gaten voor de verschillende data.

We hopen op een gezellig en leerzaam jaar!

Meester Ben en juf Simone


Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws
Kindcentrum Immanuël biedt passend onderwijs
op de basisschool!